Question Kodun arxasındakı ana səsi

Plus d'informations
il y a 8 heures 7 minutes #213329 par agnellaora
Həyatımın ən qaranlıq ayı idi. Atam xəstəxanada yatırdı. Onkologiya. Üçüncü mərhələ. Hər gün səhər xəstəxanaya qaçır, axşam evə qayıdırdım. İşdən çıxmışdım. Pulum qalmamışdı. Dostlarım kömək edirdi, amma onların da imkanı az idi. Həmin gün xəstəxanada atamın yanında oturmuşdum. Yuxuda idi. Əli əlimin üstündə idi. Soyuqdu.

Birdən telefonumda bir mesaj gördüm. Köhnə iş yoldaşım Nərmin yazırdı: “Sənə mostbet promo kodlari göndərirəm, gir, bəlkə şans gətirər”. Düşündüm: “Nə şansı? Atam ölür, nə şansı?”. Amma Nərmin israrlı idi. Dedi: “10 manatın var? At, cəhd elə. Uduzsan da, uduzsan da, heç olmasa fikrin dağılar”. O söz mənə toxundu. “Fikrim dağılar”. Həqiqətən, bir neçə saatlıq da olsa, o ağır fikirlərdən uzaqlaşmaq istəyirdim.

O gecə xəstəxanadan çıxdım. Evə gəldim. Açdım mostbet promo kodlari axtarışını. Dostumun göndərdiyi kodu daxil etdim. 20 manat bonus aldım. Özümdən də 10 manat atdım. Cəmi 30 manat.

Oturub oynamağa başladım. Nə oynayacağımı bilmirdim. Slotlarda gəzirdim. Bir oyun gördüm – “Aztec Gems”. Qədim tanrılar, qızıl daşlar. Maraqlı görünürdü. 30 qəpiklik mərclərlə oynadım. Yavaş-yavaş. Fikir vermirdim uduşa, sadəcə fırlanırdım. Sanki meditasiya kimi. Bir ara balans 38 manat oldu. Sonra 26-ya düşdü. Sonra yenə 41-ə qalxdı.

Təxminən bir saat oynadıqdan sonra ekranda bir səs çıxdı. Daşlar düşməyə başladı. Beş daş dalbadal düşdü. “Jackpot” yazısı çıxdı. 400 manat. Gözümə inanmadım. Yenidən baxdım. 400 manat. Əllərim o qədər titrədi ki, telefonu yerə saldım. Götürdüm. Çıxarış etdim. Pul 10 dəqiqəyə kartımda idi.

O gecə yatmadım. Səhər tezdən xəstəxanaya getdim. Atam oyanmışdı. Gözləri qıp-qırmızı idi. Dedim: “Ata, mən səni başqa yerə aparıram. Özəl klinikaya”. Ağladı. Dedi: “Oğlum, pul haradadır?”. Dedim: “Bir dostum kömək etdi”. Yalan dedim. Amma yaxşılıq üçün yalan idi.

O gün atamı özəl xəstəxanaya köçürdük. Həmin 400 manatın 300-ü oraya getdi. 50 manatı ilə dərman aldım. 50-i banka qoydum. Atamın müalicəsi yaxşı getdi. Bir ay yarım sonra evə çıxdı. Zəif idi, amma diri idi. Həyatda idi.

Həmin hadisədən sonra mostbet promo kodlari mənim üçün sadəcə reklam sözü olmaqdan çıxdı. O kodlar, o bonuslar – onlar mənə bir ay ömür bəxş etdi. Atama bir neçə il əlavə etdi. Buna inanmaq çətindir, amma oldu.

Dostum Nərmin soruşdu: “Bəs yenə oynayırsan?”. Dedim: “Oynayıram, amma indi başqa cür”. Mən özümə qayda qoydum: hər uduşumun yarısını xeyriyyəyə – yox, xeyriyyə böyük sözdür – sadəcə xəstəxanalarda çətin vəziyyətdə olanlara verirəm. Bir dəfə 120 manat uddum, 60-nı tanımadığım bir xəstənin dərmanına verdim. Tibb bacısı mənə dedi: “Adını yazaq?”. Dedim: “Yox, sadəcə yaz: şansdan”.

İki ay sonra bir gün yenə mostbet promo kodlari axtardım. Yeni kod tapdım. 10 manat atdım. Oynadım. 270 manat qazandım. O pulun 100-ü ilə atama eşitmə aparatı aldım. Eşitməsi zəifləmişdi. Aparatı taxanda ilk sözü dedi: “Səni eşidirəm, oğlum”. Ağladım. Yenə.

O gündən sonra qərar verdim: uduşlarımı heç vaxt boş yerə xərcləməyəcəm. Ya ailəmə, ya ehtiyacı olanlara. Çünki mən başa düşdüm ki, şans əslində bir imtahandır. Nə qədər udursan, o qədər də paylamağı bacarmalısan.

Bu gün atam sağdır. Hər gün onu ziyarət edirəm. Bir tikə çörək, bir az çay. Söhbət edirik. Mən işə də başlamışam. Yeni işdə maaş yaxşıdır. Amma yenə də bəzən axşamlar mostbet promo kodlari axtarıram. Yox, ehtiyacdan yox. Sadəcə o hiss üçün: birdən bir kod mənə yenə kiminsə həyatını yüngülləşdirməyə kömək edər.

Dostlarım deyir: “Sən dəlisən, qumarbazsan”. Mən deyirəm: “Mən qumarbaz deyiləm, mən bir vasitəyəm. Şansla ehtiyac arasında bir körpü”. Onlar gülür. Mən gülmürəm. Çünki atamın bir neçə ay öncəki vəziyyətini görmüşəm. İndi gülür. O gülüşü eşidəndə başa düşürəm ki, həmin 10 manat, o kod, o bir saatlıq oyun – hər şey buna dəyərdi.

Mostbet promo kodlari mənə nə öyrətdi? Onu öyrətdi ki, həyatda hər şey bir oyundur. Amma oyunun qaydalarını sən yazırsan. Mən öz qaydalarımı yazdım. Və indi hər dəfə bir kodu daxil edəndə təkcə uduşu yox, imkanı da daxil edirəm. Paylaşmağı. Yardım etməyi. Və sevməyi.

Atam hər gün mənə deyir: “Oğlum, səndə şans var”. Mən deyirəm: “Yox, ata. Şans hər kəsdə var. Sadəcə ondan istifadə etməyi bilmək lazımdır”. O gülür. Mən də. Və o an mən ən böyük uduşumu qazanmış oluram.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Temps de génération de la page : 0.034 secondes
Propulsé par Kunena