Question See polnud plaanis – lihtsalt kaks tundi unetust ja kummaline õnnetunne

Plus d'informations
il y a 5 jours 39 minutes #51509 par agnellaora
Ma pole kunagi olnud hasartmängude fänn. Tõsiselt. Mul on lausa mingi imelik hirm suurte summade ees, ja üldse – ma usun rohkem tööd kui õnne. Aga sel konkreetsel neljapäeva õhtul oli kõik teisiti. Olin terve nädala töötanud nagu hull: kliendid, aruanded, lõputud kõned. Reede hommikul pidi suur projekt valmis olema, aga kell kaks öösel ei suutnud ma enam ekraanile otsa vaadata. Kofeiin oli läbi, selg valutas, ja ma lihtsalt… ei saanud magama jääda.Tead seda tunnet, kui väsimus on juba luudes, aga pea keeldub välja lülitamast? Just selles seisus ma olin.Ujusin netis mõttetult. Avasin kümme kaarti, sulgesin üheksa. Vahepeal vaatasin YouTube'ist mingit videot kaladest – ei tea isegi miks. Ja siis, täiesti suvaliselt, sattusin ühele lehele. Ma ei otsinud seda, uskuge. See oli lihtsalt üks neist asjadest, kus klõpsad ja mõtled: "Ah, olgu peale."Ma olin kuulnud sõpradelt juttu sellest kohast, aga mitte midagi tõsist. Keegi rääkis, et keegi võitis mingi summa, keegi kaotas. Tavaline müra. Aga tol ööl tundus see kuidagi… kutsuv. Mitte ahvatlevalt, vaid just nimelt uudishimutavalt. Nagu see tunne, kui lapsena vaatasid pimedasse tuppa ja mõtlesid: "Mis seal on?"Nii ma siis registreerusin. Kõik läks imelihtsalt, ma ei pidanud isegi pikalt mõtlema. Valisin endale kõige väiksema summa, mis tundus mõistlik – midagi sellist, mille kaotamise peale ma järgmisel hommikul ei nutaks. Paarkümmend eurot. Selle raha eest ma ostaks niikuinii kaks korda nädalas kohvi ja kukleid. Aga sel ööl ostsin ma selle asemel pileti… kuhugi, kuhu ma polnud kunagi varem läinud.Kõik algas sellest, kui vajutasin  vavada.solutions/et/  – kõlas nagu mingi sisemine naksatus, ma mäletan seda hetke siiani. Ekraan muutus, tuli vastu soe ja kuidagi neutraalne disain. Mitte mingit punast, vilkuvat jama. Lihtsalt mängud. Hobuseraudade, tähtede ja numbrilaudadega. Ma ei osanud neid isegi õigesti nimetada. Proovisin kõige lihtsamat – midagi, kus keerutasid ja vaatasid, kuidas sümbolid rivistuvad.Esimene kaotus tuli kiiresti. Teine ka. Kolmas ka. Ja ma olin täiesti rahul. Sest ma olin juba otsustanud, et see on lihtsalt meelelahutus, nagu kinopilet. Sa maksad, sa ei tea, kas film on hea. Aga siis tuli neljas kord.Ma ei oska seda kuidagi ratsionaalselt seletada. Ekraanil toimus midagi, mida ma polnud kunagi varem näinud – üks märk kattus teisega, kolmandaga, neljandaga. Ja äkki hakkasid numbrid kasvama. Mitte kiiresti, mitte aeglaselt. Lihtsalt kindlalt. Mu süda tegi mingi imeliku hüppe, nagu oleksin astunud trepil millestki mööda. Ma mäletan, et vaatasin kella – 2:48. Terve maja magas, ainult mina istusin pimedas toas ja vahtisin ekraani, kus mu kontol olev summa oli peaaegu kolmekordistunud.See polnud suur võit. Teistele võib see tunduda naeruväärne. Aga minu jaoks – inimese jaoks, kes kardab riskida, kes arvutab iga ostu poes kaheksa korda üle – oli see hetkeline muutus. Ma tundsin, kuidas mu keha vallandas mingi vana, peaaegu loomaliku rõõmu. Naeratasin endamisi, isegi itsitasin natuke. Tõmbasin teki ümber õlgade ja mõtlesin: "Ohhoo, see on päriselt ka midagi."Järgmiseks tunniks ma lihtsalt katsetasin. Panin väikseid panuseid, vaatasin, mis juhtub. Mõned korrad kaotasin, mõned korrad võitsin. Aga kõige olulisem – ma naersin. Tõsiselt. Ma pole ammu nii palju naernud üksi, kell kolm öösel. See polnud ahnus, see oli lihtsalt mäng. Nagu malelaud või kaardimäng sõpradega, ainult et ekraanil ja ilma, et keegi sinu üle kohut mõistaks.Mul tekkis isegi hetkeks tunne, et ma saan aru, kuidas see töötab. Et ma "tunnen" õiget hetke. Muidugi ma ei tundnud. See oli puhas juhus. Aga just see juhuslikkus oli võluv – nagu kivi viskamine vette ja ootamine, kuhu ringid lähevad. Ja kõige parem? Ma lõpetasin siis, kui olin veel positiivses. See on minu jaoks võti. Ma teadsin, et kui ma nüüd ei peatu, võib hommikune minu olla pahane. Nii et ma vajutasin välja, võtsin oma võidu – mis oli lõpuks umbes sada kakskümmend eurot – ja sulgesin kaardi.Järgmisel hommikul tundsin end imelikult värskelt. Ma olin maganud ainult neli tundi, aga ärkasin kerge südamega. Mitte sellepärast, et olin võitnud raha. Sellepärast, et olin teinud midagi, mida ma tavaliselt ei tee. Olin lasknud juhusel end juhtida. Ja see oli vabastav.Hiljem, kui töökaaslane küsis, miks ma naeratan, ütlesin lihtsalt: "Unetu öö oli." Ja see oli tõsi. Aga mitte täielik tõde. Sest see konkreetne öö viis mind tagasi lehele, kus kõik algas. Ma ei hakka iga päev mängima. Ma ei ole sõltuvuses. Aga vahel, kui elu tundub liiga ettearvatav ja igav, meeldib mulle avada  vavada.solutions/et/  ja lihtsalt keerutada. Ilma plaanita. Ilma lootuseta. Lihtsalt selleks, et tunda, et isegi väikeseim õnn – see, mis tuleb kuskilt pimedusest kell kaks öösel – võib olla täiesti ehtne.Muidugi ma tean, et see on mäng. Et maja võidab alati lõpuks. Aga see üks öö jääb mulle meelde mitte kui suur võit, vaid kui meeldetuletus, et ma ei pea alati kõike kontrollima. Vahel on lihtsalt hea lasta lahti. Ja usaldada seda imelikku, seletamatut tunnet, mis ütleb: "Proovi. Mis sul on kaotada?"Sain teada, et mul on kaotada ainult see igavus. Ja selle asemel sain ma loo, mida rääkida.

Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.

Temps de génération de la page : 0.035 secondes
Propulsé par Kunena