Question
Logowanie, które odmieniło deszczowy wtorek
- agnellaora
- Auteur du sujet
- Membre junior
-
Réduire
Plus d'informations
- Remerciements reçus 0
il y a 1 mois 7 heures #124300
par agnellaora
Logowanie, które odmieniło deszczowy wtorek a été créé par agnellaora
Deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz. Wtorek, godzina 16:30, za oknem ciemno jak w piwnicy. Siedzę w swoim aucie – starej skodzie – przed marketem budowlanym. Czekam na żonę, która poszła po farbę do przedpokoju. Remontujemy kuchnię od trzech miesięcy, a ja mam już serdecznie dość pyłu, wiertarek i ciągłego „kochanie, podasz mi poziomnicę?”. Pracuję jako kierowca autobusu miejskiego, wożę ludzi po Wrocławiu. Wracam zmęczony, a w domu czeka na mnie lista rzeczy do zrobienia. Czasem marzę tylko o tym, żeby usiąść, nic nie robić i żeby nikt niczego ode mnie nie chciał.I właśnie ten wtorek był wyjątkowo męczący. Rano awaria ogrzewania w autobusie, potem pasażer, który wylał kawę na podłogę, a na koniec kontrola drogowa i mandat za złe parkowanie na pętli. Do domu nie chciało mi się wracać. Wiedziałem, że po kolacji będę kładł płytki. Stwierdziłem, że zasługuję na godzinę dla siebie, zanim wrócę do rzeczywistości. Żona kupuje farbę, a ja grzebię w telefonie.Przeglądam grupy na Facebooku, jakieś memy, śmieszne koty. I nagle widzę post znajomego z technikum – Krzysiek, z którym nie gadałem od pięciu lat. Napisał coś w stylu: „Nuda w domu? Fajne miejsce na wieczór, sprawdzone”. Z linkiem. Zazwyczaj takie posty ignoruję. Ale Krzysiek to był ogarnięty gość, prowadzi własną firmę budowlaną. Pomyślałem, że jak on poleca, to może coś w tym jest. Kliknąłem.Strona wczytała się na telefonie. Wyglądała całkiem profesjonalnie, bez tego tandetnego kiczu. Sprawdziłem, czy jest polska wersja – była. Regulamin napisany zrozumiale, bez prawniczego bełkotu. Zarejestrowałem się w trzy minuty. Potem stanąłem przed pierwszym logowaniem. Wpisałem login i hasło. Wcisnąłem „enter” i…
vavada logowanie
przebiegło bez najmniejszego problemu. Żadnych kodów potwierdzających, żadnego czekania na SMS. Po prostu – wszedłem. I jakoś tak od razu poczułem, że to może być dobry wieczór.Wpłaciłem 50 złotych. Tyle, ile kosztują dwa kebaby. Pomyślałem – jak przegram, to znaczy, że los chciał, żebym dziś nie jadł mięsa z bułki. Jak wygram – kupię żonie kwiaty, bo ostatnio nie było okazji. Zacząłem od automatów. Nie znałem się, więc wybrałem taki, który miał najwyższą popularność. Siedem sióstr – jakiś egipski motyw. Postawiłem 2 złote. Kręcę – nic. Drugi spin – 4 złote. Trzeci – znowu nic. I tak przez piętnaście minut. Stan konta spadł do 38 złotych. Zaczynałem żałować, że w ogóle zacząłem.Ale wtedy trafiłem na inny automat. Taki z motywem azteckim – złote maski, świątynie, jaguary. Nie wiem czemu, ale coś mnie w nim tknęło. Postawiłem 3 złote. Pierwszy spin – bonus. Ekran rozbłysł, pojawiły się darmowe spiny. Dostałem ich dwanaście. Każdy spin mnożył wygraną razy dwa. Kręcę – 6 złotych, 12 złotych, 24 złote, 8 złotych. Pod koniec bonusu wygrałem łącznie 86 złotych. Do tego doszły moje wcześniejsze środki – nagle na koncie miałem 112 złotych.Siedziałem w samochodzie, patrzyłem na ekran i nie wierzyłem. Żona jeszcze nie wróciła. Deszcz lał coraz mocniej. Sprawdziłem regulamin – warunek obrotu był jeden. Postanowiłem, że nie będę kombinował. Postawiłem 80 złotych na małe stawki, po 1 złocie. Grałem spokojnie, bez pośpiechu. Wygrywałem 2 złote, przegrywałem 1 złoty. Po dwudziestu minutach warunek był spełniony. Na koncie zostało 94 złote. Wypłaciłem 90, a 4 zostawiłem.W tym momencie żona zapukała w szybę. Otworzyła drzwi, wsiadła. „Co robisz?” – zapytała. „Nic, czekam na ciebie” – odpowiedziałem. Nie kłamałem. Czekałem, ale przy okazji przeżyłem małą przygodę. Następnego dnia rano obudziłem się i sprawdziłem konto – przelew na 90 złotych czekał. Kupiłem żonie róże na stacji. Uśmiechnęła się. Nie wiedziała skąd. Powiedziałem, że dostałem premię. Nie skłamałem do końca.Od tamtego dnia minęły trzy miesiące. Wracam czasem do tej strony. Zawsze zaczynam od vavada logowanie. Zawsze wpłacam tylko 50 złotych. Zawsze przestaję, gdy osiągnę cel albo stracę budżet. Nauczyłem się, że nie można traktować tego poważnie. To jak wizyta w kinie – płacisz za bilet, masz rozrywkę, a potem wracasz do domu. Czasem film jest dobry, czasem słaby. Ale zawsze zostaje po nim coś – wspomnienie, uśmiech, opowieść. Moja opowieść jest taka, że deszczowy wtorek w skodzie przed marketem budowlanym może skończyć się kwiatami dla żony i nową płytką w przedpokoju. I to chyba nie jest zły scenariusz. Nawet jeśli głównym bohaterem jestem ja – zmęczony kierowca autobusu, który po prostu chciał odpocząć. I odpoczął. I jeszcze na tym zarobił. A to już w ogóle jest bajka.
Connexion ou Créer un compte pour participer à la conversation.
Temps de génération de la page : 0.033 secondes
- Vous êtes ici :
-
Accueil
-
forum
-
PowerShell
-
Entraide pour les débutants
- Logowanie, które odmieniło deszczowy wtorek